×
IMPLICĂ-TE

Intrare accesibilă pentru toți la Primăria Scoreni

Rampa a fost construită în cadrul proiectului „Facilitarea accesului, pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, în Primăria Scoreni” – finanțarea de 41.000 fiind obținută de Dna Ana MIRON:
„De Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, mi-am dorit să conștientizăm importanța și rolul persoanelor cu dizabilități în societate, cât și a celor care au grijă de ei. Persoanele cu dizabilități sunt parte a societății noastre, cu abilități și drepturi egale cu noi toți.
În s Scoreni avem aproximativ 200 persoane cu dizabilități – acest fapt m-a motivat să aplic cu o cerere de finanțare a proiectului „Facilitarea accesului (construirea rampei de acces) în ajutorarea persoanele cu dificultăți locomotorii în sediul Primăriei s. Scoreni” . Am fost desemnată câștigătoare și astfel am reușit să realizăm acest proiect menit să asigure accesibilitate/acces în clădirea Primăriei a persoanelor cu nevoi speciale, părinților cu copii în cărucioare, bătrânilor.
Demararea lucrărilor a fost posibilă cu suportul Fondului de Dezvoltare Rurală LEADER-UE 2020, prin intermediul proiectuluiGAL „Lacul Bazinului Ghidighici” în cadrul programului ,,Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Polish Aid, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER din R. Moldova și APL Scoreni.
De mare ajutor a fost participarea Drei Carolina Zavatin, care s-a implicat la mobilizarea mai multor persoane care au contribuit financiar la implementarea proiectului: Lucia Staver; Svetlana Tabacari; Nadejda Bobeico; Elena Barbos; Angela Vasilica; Tatiana Diaconu; Chitic Daniela Pavel; Marcela Nogailîc; Aliona Staver; Tatiana Staver; Mariana Ovseannicova; Diana Tipa Lușciov; Elena Zavatin; Olga Staver; Nadejda Iordache, Rusu Alexandru; Constatin Staver; Ruslan Bogușevschi; Adrian Staver; Alex Iordache; Ruslan Laptedulce; Denis Sturza; Marcel Miron; Viorel Nohailîc, etc.
Vă mulțumesc fiecăruia pentru implicare și vă urez sănătate, Dragi Scoreneni de pretutindeni!”
Cu deosebit respect, Ana MIRON.